Tapahtumien järjestäminen


Tapahtumien järjestämisellä voi saada mukavasti kolikoita kirstun pohjalle. Esimerkiksi koululta on usein mahdollista vuokrata tilaa, vaikkapa liikuntasalia discon järjestämiseksi. Pääsylippujen lisäksi tapahtumassa voi myydä karkkia, leivonnaisia ja virvokkeita. Tilaisuus tulee markkinoida vaikkapa rinnakkaisluokille ja koristeita voi tehdä esimerkiksi kuvaamataidon tunnilla. Koristeisiin tarvittavat materiaalit vanhempien tulee hankkia itse, mikäli koulu ei voi osallistua.

Tapahtuma voi olla myös jokin talkootapahtuma. Jokin perhe voi tarvita apua ison pihan haravoinnissa tai lähialueen yritykset voivat kaivata pihansa siivousta.

Yritykset kaipaavat usein myös apua vuosittaiseen inventaarioonsa ja laskemista riittää esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa. Tämä tosin ei sovellu kovin nuorille lapsille, pienten kohdalla on ehkä järkevin tapa toteuttaa laskentatehtävät vanhempien toimesta.

Pihakirpputori voi olla myös oiva tapa kerryttää rahaa. Vanhemmat voivat toimittaa esimerkiksi edeltävän viikon jo valmiiksi lahjoittamiaan tuotteita sovittuun paikkaan. Mainostaminen täytyy muistaa hoitaa huolellisesti, jotta tapahtuma keräsi mahdollisimman paljon asiakkaita. Kirpputorin toki voi järjestää myös helpommin niin, että vuokraa pöydän viikoksi tai kahdeksi kirpputorilta. Pöydän päivittäiset siivousvuorot jaetaan vapaaehtoisten kesken.